Zandra hoppas på framgång för Sveriges landslag i rullstolscurling

Bild av Zandra Reppe

Zandra Reppe

Zandra Reppe har redan hunnit med fyra paralympics hittills och hon känner sig lugn inför hennes avfärd till Sydkorea. Hon är en av deltagarna i Sveriges landslag i rullstolscurling och hon är förhoppningsfull inför de kommande tävlingarna.

–          Vi kommer dit som underdogs. Vi är lägst rankade men vi har ett nytt team och jag tror på oss, säger Zandra Reppe.

Zandra började med idrott redan som barn. Hon uppskattade den sociala gemenskapen i idrott och att ha kul tillsammans. När hon flyttade till Örebro för att studera på riksgymnasiet kom hon att satsa mer seriöst på idrotten.

Nu jobbar hon på Parasport Jämtland – Härjedalen och hon tävlar dessutom i två olika grenar i paralympics, dels Curling under vinter-paralympics och bågskytte under sommar-paralymmpics.

Det blir väldigt mycket träning nu för Zandra och hon tränar uppemot tio pass per vecka i bland annat kälkhockey, curling och styrketräning. Dessutom blir det ytterligare 6 – 8 timmar per vecka som instruktör.

Men snart bär det av, den 1 mars flyger de till Sydkorea och den 10 mars inleds paralympics i PyeongChang.

Vi på L&S Assistans önskar Zandra all lycka och håller tummarna för att vårt svenska landslag i rullstolscurling ska lyckas knipa en medalj!