Zebastian siktar på nya medaljer i paralympics

Under de två senaste paralympics i Sotji och Vancouver har Zebastian Modin vunnit fyra medaljer – två brons och två silver. Nu ser han fram emot att fara till PeyongChang med förhoppningen om att knipa ytterligare medaljer. Han kommer att tävla i skidskytte, 20 km fristil, sprint klassiskt och 10 km klassiskt.

–          Paralympics är spännande och speciellt för oss. Här finns mycket publik och media. Det blir mer press på oss att leverera men det gör mig extra taggad. Man har tränat i fyra år för det här så nu vill man verkligen tävla, säger Zebastian.

Han har tränat mycket och de senaste tävlingarna har gått bra. I början av vintern hade han problem med ryggen men nu känns det bra. Det är långa förberedelser inför paralympics och enligt Zebastian handlar det om att nå sin ”peak” precis under tävlingarna i PeyongChang.

–          Först och främst måste man bygga upp en bra grund under sommaren inför säsongsstarten, få in en del tävlingar under säsongen och nå några bra resultat. Nu gäller det att finslipa, träna och få återhämta sig väl. Men alla förberedelser har gått bra och nu och jag har hittat ett sätt som passar mig, säger Zebastian.

Han har varit på pallen några gånger under säsongen men ännu har han inte kommit på första plats. Det har varit nära och det är jämnt i täten. Brian McKeever har vunnit flest tävlingar hittills och är favorit, men för Zebastian är målet att få medalj i någon av grenarna.

Den 10 mars kör paralympics i PeyongChang igång och vi på L&S Assistans önskar Zebastian all lycka i hans jakt på nya medaljer!