Personlig assistans
Livskvalitet på dina villkor

Personlig assistans

Vi är ett företag som valt att satsa på att leverera personlig assistans med hög kvalitet och vi lägger stor vikt vid att din personliga assistans ska vara särskilt anpassad efter dig och ditt liv. Vi ger dig full insyn i hur dina assistanspengar används och utformar din personliga assistans tillsammans med dig för att du ska kunna vara så delaktig som du vill. Vårt viktigaste mål är att du ska kunna känna trygghet i att din personliga assistans fungerar väl hos oss.

Vad menar vi med trygghet?

En väl fungerande personlig assistans är A & O för att du ska kunna leva ditt liv – på dina villkor. När din personliga assistans flyter på så känner du dig trygg och kan lägga din energi på annat viktigt i ditt liv. När du har personliga assistenter som du trivs med, som känner dig och som vet om dina hjälpbehov så kan du känna dig trygg. När du har en samordnare som ansvarar för att din personliga assistans fungerar och som du enkelt kan nå när du behöver hjälp så skapar det trygghet.

Hur skapar vi trygghet för dig?

När du är kund hos oss så ser vi till att du har en personlig samordnare som ansvarar för din personliga assistans. Samordnaren gör en genomförandeplan tillsammans med dig för att utforma din personliga assistans utefter dina behov och önskemål. Samordnaren har en regelbunden kontakt med dig och dina personliga assistenter, och ni ska enkelt kunna komma i kontakt med er samordnare när ni behöver hjälp.

Våra samordnare kan hjälpa till med schemaläggning, tidrapporter, personalmöten, medarbetarsamtal, rekryteringar, budget, utbildningsinsatser och dokumentation för att säkerställa en god kvalitet i din personliga assistans.

Om en personlig assistent blir sjuk så ringer hen vår sjukjour. Då ser sjukjouren till att lösa sjukluckan tillsammans med din personlige samordnare.

Att skapa trygghet för dina personliga assistenter är viktigt för att de ska stanna kvar hos dig och trivas med deras arbete. Goda anställningsvillkor med en bra lön, ett tryggt kollektivavtal (KFO), regelbundna personalmöten och medarbetarsamtal, satsningar på utbildning och friskvård är en förutsättning för att dina personliga assistenter ska känna trygghet i deras arbete.

En familjär relation

– Den familjära atmosfären genomsyrar hela vår verksamhet. I en familj passar alla in, där är alla trygga, samtidigt som alla familjemedlemmar har stor respekt för varandra. Precis som i en vanlig familj har vi alla olika roller men vi brinner för samma mål – att ge dig de allra bästa förutsättningarna att leva ditt liv såsom du önskar.

Assistans på ditt modersmål

– En viktig förutsättning för en väl fungerande personlig assistans är bra kommunikation och förståelse. Därför är det en självklarhet för oss att du ska kunna få din personliga assistans utförd av assistenter som talar ditt modersmål och har god kännedom om din kulturella bakgrund.

Personlig assistans åt ditt barn

– Du som förälder är den som känner ditt barn allra bäst och det är något vi på L&S Assistans har tagit fasta på. Därför anordnar vi den personliga assistansen utifrån dina önskemål och hjälper gärna till med goda råd och förslag på lösningar där du behöver hjälp. Bland annat är du med och bestämmer vem som ska jobba, och hur ditt barns assistanspeng ska fördelas mellan lön, utbildning, m.m.

Öppettider

Måndag - fredag

09:00 - 16:00
Lunchstängt: 12:00 - 13:00

Nå oss

Halmstad

+46 35 202 05 81

Umeå

+46 90 12 88 00

Kontakta oss

Lediga Jobb

Bli kund

Cookies

GDPR

Producerad av CC Mediakonsult